Ravintolan historia

The Steakhouse Oulu on perustettu tulisesta rakkaudesta hyvään ruokaan. Argentinalaissyntyinen Raoul Rodriguez perusti ravintolan suomalaisen vaimonsa Anna Pohjola-Rodriguezin kanssa kaivattuaan hyvää pihviä vuosikausia Suomessa asuessaan. Raoul Rodriguezin suhde ruokaan ja lihanvalmistukseen on verissä, sillä hänen isänsä ja äitinsä olivat tunnettuja suositun ravintolan omistajia kotimaassa Argentiinassa. Rodriguezin vanhemmat menehtyivät traagisessa auto-onnettomuudessa hänen ollessaan vasta 6-vuotias, jonka takia nuori poika lähetettiin Suomeen sukulaistädin hoteisiin lähisuvun ollessa jo kuihtunut Argentiinan puolella. Täti adoptoi pojan ja kasvatti pojasta perin suomalaisen. Sopeutuminen suomalaiseen kulttuuriin ja koulumaailmaan traumaattisen kokemuksen jälkeen ei ollut helppoa, mutta nuori Raoul taisteli oman tiensä puolesta. Jo nuorena poikana Raoul päätti, mikä hänen unelma-ammattinsa olisi ja sen haaveen hän myös toteutti. Pienen pojan haave ravintolan perustamisesta ja johtamisesta pysyi vuodesta toiseen läpi koko rankan nuoruuden. Välillä käytiin pohjalla ja kärsittiin identiteettikriisejä, mutta unelma ei koskaan muuttunut tai kuollut pois. 17-vuotiaana koko perhe lähti lomamatkalle Argentiinaan ja kipinä hyvää ruokaa kohtaan syttyi aivan uudenlaiseen tuleen. Matkan jälkeen ajatus oli keskittynyt ja Raoul tiesi haluavansa perustaa nimenomaan pihviravintolan – ei enää mitä tahansa ravintolaa, joka tarjoaa hänen rakastamaansa ruokaa. Matka takaisin kotimaahan sai Raoulin tuntemaan itsensä entistä varmemmaksi. Nuorukainen varttui ja meni lukion jälkeen kokkikouluun, josta valmistui keittiömestariksi. Opintojen aikana mukaan oli tarttunut myös kauniimpi puolisko, kun elämän suuri rakkaus oli eräänä päivänä kävellyt koulun käytävällä vastaan. Heidän katseidensa kohdatessa Raoul oli tiennyt heti että hän oli se nainen ja he kuuluivat yhteen loppuiäkseen. Raoul teki kaikkensa päästäkseen tutustumaan paremmin tähän kauniiseen naiseen eikä mennyt kauan kun he jo pyörivät samoissa ystäväpiireissä ja pääsivät todella tutustumaan. Voimakkaan ihastuksen ja myöhemmin rakkauden tunne oli molemmin puolinen eikä kauan mennyt ennen kuin pari oli jo täysin erottamaton. Kun tuli aika valmistua ja lähteä koulun penkiltä kohti uutta elämää, olivat Raoulin suunnitelmat jo hyvin pitkälle mietityt. Hän ei halunnut aikailla lainkaan vaan päätti siirtyä suoraan koulun penkiltä yrittäjäksi ja omaa ravintolaa pyörittämään. Nuoruuden rakkaus ja nykyinen vaimo oli valmis lähtemään yrittäjäksi miehensä rinnalle ja ravintolaa alettiin perustaa tositoimin. Ravintola avattiin asiakkaille keväällä 2002. Hyvä perustamisidea sai yllättävältä taholta rahoitusta, jonka turvin ravintola on saanut kasvaa ja kehittää toimintaansa kaikessa rauhassa.

Matka takaisin kotimaahan sai Raoulin tuntemaan itsensä entistä varmemmaksi. Nuorukainen varttui ja meni lukion jälkeen kokkikouluun, josta valmistui keittiömestariksi. Opintojen aikana mukaan oli tarttunut myös kauniimpi puolisko, kun elämän suuri rakkaus oli eräänä päivänä kävellyt koulun käytävällä vastaan. Heidän katseidensa kohdatessa Raoul oli tiennyt heti että hän oli se nainen ja he kuuluivat yhteen loppuiäkseen. Raoul teki kaikkensa päästäkseen tutustumaan paremmin tähän kauniiseen naiseen eikä mennyt kauan kun he jo pyörivät samoissa ystäväpiireissä ja pääsivät todella tutustumaan. Voimakkaan ihastuksen ja myöhemmin rakkauden tunne oli molemmin puolinen eikä kauan mennyt ennen kuin pari oli jo täysin erottamaton. Kun tuli aika valmistua ja lähteä koulun penkiltä kohti uutta elämää, olivat Raoulin suunnitelmat jo hyvin pitkälle mietityt. Hän ei halunnut aikailla lainkaan vaan päätti siirtyä suoraan koulun penkiltä yrittäjäksi ja omaa ravintolaa pyörittämään. Nuoruuden rakkaus ja nykyinen vaimo oli valmis lähtemään yrittäjäksi miehensä rinnalle ja ravintolaa alettiin perustaa tositoimin. Ravintola avattiin asiakkaille keväällä 2002. Hyvä perustamisidea sai yllättävältä taholta rahoitusta, jonka turvin ravintola on saanut kasvaa ja kehittää toimintaansa kaikessa rauhassa.

The Steakhouse Oulusta on tullut perheravintola, jota pyöritetään vankalla ammattitaidolla ja intohimolla hyvää ruokaa kohtaan. The Steakhouse Oulu on historiansa vuoksi erityinen ravintola, joka todella välittää asiakkaistaan ja haluaa tarjota asiakkailleen vain ja ainoastaan parasta. Tämän vuoksi asiakkaita palvellaan äärimmäisen hyvin ja asiakkaiden toiveet ja palaute otetaan vakavasti. Negatiivinen rakentava palaute on aina yhtä tervetullutta kuin positiivinen palaute ja the Steakhouse Oulussa negatiivisiin palautteisiin pyritään puuttumaan välittömästi ja korjaamaan asiat parhain päin, jolloin asiakkaat voivat vahvasti tuntea olevansa merkityksellisiä ravintolalle ja kokevat että heistä todella välitetään. Raoul on aina ollut sitä mieltä, että ilman asiakkaita ei ole ravintolaa, sillä vaikka ruoka olisi kuinka taivaallista, ilman asiakkaita kukaan ei ole ruokaa syömässä ja turvaamassa ravintolatoiminnan jatkuvuutta. Asiakkaat ovat aina kaiken keskiössä. Ravintola on aina perustettu asiakkaitaan varten, vaikka syy miksi alunperin ollaan lähdetty ravintola-alalla on hyvin erilainen tarinansa.

Impulsiivisena ja päättäväisenä ihmisenä Raoul on ollut innostunut uhkapelaamisesta jo nuoruusiästään asti, mikä näkyy nyt osana ravintolan sisustusta kun ravintoloistija tuo persoonaansa ja harrastuksiaan esiin ravintolaassa. Asiakkaiden salin puolelta vakiovarusteina löytyy käyttöön vapaasti otettavia pelikortteja ja pelipöytiä ja Raoul on jo useamman kerran toivottanut tervetulleeksi eri pelikerhoja järjestämään peli-iltoja ravintolassa. Harrastustoiminta tulee näkymään ravintolassa tulevaisuudessa todennäköisesti vielä enemmin. The Steakhouse Oulun alkuperä ja historia näkyvät myös vahvasti ravintolan sisustuksessa. Tummat sävyt ja voimakas punainen väri korostavat historian tulisuutta ja intohimoa, joka ravintolan avaamisen takana on ollut ja on yhä edelleen. Intohimon liekki palaa eikä sammu – rakkaudesta ruokaan ja hyvään lihaan valmistuu jokainen annos the Steakhouse Oulun keittiössä.